Ardeense Hesp

Een burleske komedie in twee bedrijven.

9 mei 1940, de vooravond van de tweede wereldoorlog. Generaal de Charcuterie is met verlof en vertoeft met zijn Franstalig gezinnetje in een chalet in de Ardennen, waar hij vooral oog heeft voor de nieuwe gouvernante van de kinderen. Het is lente, de vogeltjes fluiten. Liefde, geluk, overspel en voorspoed... Daags nadien breekt de oorlog uit. Het circus kan beginnen...

Het zorgeloze leventje van de generaal wordt drastisch overhoop gehaald. En net als hij aan zijn vaderlandse plichten meent te kunnen ontsnappen, vallen de Duitsers de chalet binnen. Als bovendien de vader van de generaal uit de doden opstaat, een Vlaamse koerier verkeerdelijk voor de Führer wordt gehouden en de amoureuze verwikkelingen toenemen, is de verwarring compleet.

Halen de lusten het op de liefde voor het Vaderland? ... Een verhaal over het zijn, het dasein en het niet zijn, over spelen en vals spelen, liegen en bedriegen, bourgeoisie en hypocrisie… kortom: over theater en komedie.

Ardeense Hesp ging op 19 november 1999 in première.

(Voor de technische fiche scroll naar onder).

 

Over Ardeense Hesp:
 

"Het is werkelijk waar een stuk waarin u alles mag verwachten, maar niet in die volgorde... Een spektakel, goed voorzien van poten en oren, spek voor elke bek, een takel voor al uw frustraties en spanningen"

(Wupperke, 1ste kwartaal 2004)

 

Beeldmateriaal:

Ardeense Hesp door Aleydistheater (Aarschot 2015)

 

Ardeense Hesp door 't Souffleurke (Rumbeke - Roeselare 2014)

 

Ardeense Hesp door Triene Wup (Sente - Kortrijk 2004)

 

Ardeense Hesp door De Reynaertghesellen (Leuven 1999)

 

 Technische fiche: 

 
Genre: burleske komedie / klucht
 
Bezetting: 3 V 8 M (aanpasbaar)
Sommige rollen kunnen door iemand van het andere geslacht gespeeld worden om zo het burleske karakter te verhogen. De kinderrollen worden door volwassen acteurs gespeeld. Figuratie en dubbelrollen (gastheer/geest/Gustaaf) mogelijk. Facultatief: Gustaaf en zijn huisorkest.
 
Duur: avondvullend
 
Decor: 1 decor
 
Auteursrechten: Auteursbureau Almo
 
 
Wenst u een digitale brochure van Ardeense Hesp te ontvangen, stuur dan een mailtje (met vermelding van de titel) naar info@theaterteksten.be en wij bezorgen u die zo snel mogelijk.
 
Ondertussen kan u alvast een fragment in onderstaande bijlage openen (klik op de titel in bijlage).
 
 
BijlageGrootte
fragment hesp.pdf160.79 KB