Oostendse Waterzooi

Prequel van Ardeense Hesp

Een burleske komedie in twee bedrijven.

 

Feest. Vuurwerk. Groot jolijt. De Grote Oorlog is begonnen. En terwijl overal in Europa vreugdetaferelen uitbreken, trekt de familie de Charcutérie naar de koninklijke chalet in Raversijde.

Admiraal de Charcutérie, een oud-kolonist uit Congo (en de geest uit Ardeense Hesp), rouwt al jaren over de dood van koning Leopold II en hoopt dat de zeelucht en de herinnering aan koning Leopold hem van een depressie zal helpen. Aristide, zijn zoon (en de generaal uit Ardeense Hesp) ontdekt er intussen zijn mannelijkheid en aast op een eerste triomf op het slagveld van de liefde. Ondertussen trekken de Belgische troepen zich tactisch terug naar de kust en wil koning Albert zijn hoofdkwartier vestigen in de koninklijke chalet. Een Duitse voorhoede moet dat echter beletten en de koning bij zijn aankomst ontvoeren. En wanneer een Duits soldaat voor de koning wordt gehouden, een Vlaams soldaat valselijk beschuldigd wordt van verraad en een dubbelspionne niet meer weet wie vriend of vijand is, slaat de verwarring toe. Zeker als ook de geest van Leopold II er zich mee gaat bemoeien... Opnieuw een verhaal over liegen en bedriegen, grillen en grollen, het spelen van rollen, getater en theater, snuiten en snoeten, schuld en boete, venijn en chagrijn en het noodlot van het zijn … maar dan net een beetje anders.

 

 Technische fiche:
 
 
Genre: burleske komedie / klucht
 
Bezetting: 4 V 7 M (aanpasbaar)
Sommige rollen kunnen door iemand van het andere geslacht gespeeld worden om zo het burleske karakter te verhogen. De kinderrollen worden door volwassen acteurs gespeeld. Figuratie en dubbelrollen (gastheer/geest/Gustaaf) mogelijk. Facultatief: Gustaaf en zijn huisorkest.
 
Duur: avondvullend
 
Decor: 1 decor
 
Auteursrechten: Auteursbureau Almo
 
 
Wenst u een digitale brochure van Oostendse Waterzooi te ontvangen, stuur dan een mailtje (met vermelding van de titel) naar info@theaterteksten.be en wij bezorgen u die zo snel mogelijk.
 
Ondertussen kan u alvast een fragment in onderstaande bijlage openen (klik op de titel in bijlage).
 
BijlageGrootte
fragment Oostendse waterzooi.pdf147.1 KB