Sanseveria met peper

Een absurde komedie in acht akten

                  

Orkanen, windhozen, tsunami's, overstromingen, bosbranden, pandemieën... De ijskappen smelten, het zeewater stijgt, de dieren creperen. En nergens zijn er nog sanseveria's om te overleven."

(de postbode in Sanseveria met peper)

 

Viktor en Roza hebben het geheugen van een goudvis en wonen al jarenlang op dezelfde zolder in hetzelfde bed, waar ze mekaar gisteren pas voor het eerst hebben ontmoet en waar ze grootse plannen smeden en wilde dromen koesteren, die ze al even snel weer vergeten zijn. En dan valt er een postbode uit de lucht. 

“Elke dag valt er hier, van dit dak, een postbode naar beneden. Pardoes op de grond. Morsdood.

 (de inspecteur in Sanseveria met peper)

"Van aanslagen is hieromtrent geen sprake van enige aanwezigheid."

 (de brandweerman in Sanseveria met peper)

"De teennagels van postbodes zijn op de Aziatische markt erg gegeerd om ze te vermalen tot een afrodisiacum. Daar zijn al vele postbodes voor gestorven.

 (de inspecteur in Sanseveria met peper)

 

 

Over 'Sanseveria met peper'

 

Sanseveria met peper start als "klassiek absurd theater, waarbij de grootste nonsens, verpakt in hilarische dialogen, leiden tot het eindeloze niets. Maar wanneer andere personages ten tonele verschijnen, transformeert dit gekke nihilisme tot een wervelend en grotesk surrealisme, waarin een apocalyptische toekomst wenkt. Alle denkbare problemen uit onze moderne maatschappij worden ondergedompeld in een bad vol eigenzinnige onzin: armoede, kinder-mishandeling, gendergelijkheid, klimaatopwarming, vluchtelingencrisis en pandemieën...

Op een wat bizarre manier wordt het publiek - tussen het lachen door - toch weer aan het denken gezet. 'Sanseveria met peper' is onzin die er toe doet."

(Opendoek Magazine, maart 2021)

 
 
Technische fiche:
 
 
Genre: absurde komedie 
 
Bezetting: 3 V 3 M (dubbelrollen mogelijk)
 
Duur: avondvullend
 
Decor: 1 decor
 
Auteursrechten: Auteursbureau Almo
 
 
Wenst u een digitale brochure van Sanseveria met peper te ontvangen, stuur dan een mailtje (met vermelding van de titel) naar info@theaterteksten.be en wij bezorgen u die zo snel mogelijk.
 

Ondertussen kan u alvast een fragment in onderstaande bijlage openen (klik op de titel in bijlage). 

BijlageGrootte
fragment Sanseveria.pdf210.88 KB